hover animation preload

Receptář pro čarodějnice
Jiljí Záruba -

(Pondělí 30. dubna 2012, 10.53 hod.) Je nejvyšší čas naznačit, co je v májovém Receptáři, protože už se prodává, neboť má vročení 1. května. A to je zítra. Jenže co z toho množství článků vybrat, aby se ty ostatní necítily ukřivděny. Mě třeba zaujaly brambory. Píšeme o nich často, ale vždycky něco nového, pokaždé lze v dalším článku nalézt informace, které v tom předešlém nebyly; a kdyby si někdo vystřihával všechno, co o bramborách vyšlo v Receptáři po celou dobu jeho existence, měl by dnes pěkně tlustou knihu. (Že nás dosud nenapadlo to všechno posbírat a dát do jednoho pytle. Pytle plného brambor.) V souvislosti s článkem z květnového Receptáře upozorním jen na jeden mezititulek: Brambory – zdroj zdraví. To je jako heslo do prvomájového průvodu, že? Od brambor není daleko k červené řepě, o té také v květnovém Receptáři píšeme, konkrétně, že jich je mnoho druhů, mně přijde zajímavý druh s názvem Tonda di Chioggia, je v řezu podobný batikovanému tričku, ten Tonda, a nádavkem jsou přidány čtyři recepty, jak červenou řepu připravit k lahodné konzumaci. No, na fotce to vypadá pěkně.
A do třetice z jiného konce a ryze aktuálně, kolega Jan Malý se vydal do Zubří na Valašsku za Jiřím Ondřejem, který doma vyrábí košťata, a součástí reportáže je i návod, takže, milé čarodějnice, poslední možnost: nemáte-li co k odletu, kupte si Receptář, je to tam. Str. 70-71.

0 komentářů:

Okomentovat