hover animation preload

A jsme zase u jídla
Jiljí Záruba -

(Pondělí 2. dubna 2012, 14.17 hod.) Obezita je každého věc. Nejhorší jsou takové ty hlášky, měl bys zhubnout, nesluší ti to. Tudle nudle! Dubnový Receptář je taky pěkně tlustý. Když ho vezmete do ruky, řeknete si, sakra, sakra, to tedy něco držím, to není jako ty věchýtky, co sfoukne severní vánek. O jižním ani nemluvě. Co je v Receptáři tak výživného? Těžko říct. Kdybych napsal, že všechno, obvinili byste mě ze samožerství, takže jen poznamenám, že jsou tam i slabší články. Vedle receptu na velikonoční pečeni s nádivkou, takto návodu k obžerství, samozřejmě. Ale vážně: Jaro v dubnovém Receptáři předznamenává článek o hyacintech a prvosenkách vybavený poměrně obsáhlým obrazovým doprovodem, kde se čtenář mimo jiné dozví, jak hyacinty a prvosenky pěstovat, ale také to, že není jen jedna prvosenka nebo jeden hyacint, ale že jich je spousta. A stejně tak je i možností, jak je využít. Třeba s pokojovkami, v bublině, ve snu nebo jako doprovod popínavek. A o kus dál jsou dubnové ozdoby záhonů a mezi ty patří hlaváčky, pomněnkovce, koniklece, bergenie, ale také jaterníky a jirnice.
A jsme zase u jídla. No, řekněte, komu by dvě posledně jmenované kytky nepřipomínaly dušená játra a pěkně uvařené jitrnice? Ostatně v dubnovém Receptáři je i kopřivová jarní polévka, jakož i kůzlečí kýta s medovou kůrčičkou a pštrosí vejce s bramborovou kaší…

0 komentářů:

Okomentovat