hover animation preload

Nemyslí na nic než na jídlo
Jiljí Záruba -

(Čtvrtek 6. října 2011, 17.21 hod.) Stálým čtenářům Receptáře není třeba připomínat, že se vždy v každém vydání bez výjimky nachází jídlo. Tedy ne že bychom pokaždé mezi stránky vlípli kus žvance a v této podobě potom Receptář odesílali čtenářům, tak daleko zatím nejsme – i když v zářijovém Receptáři měli předplatitelé pod fólií vložený balíček s práškem do pečiva, nebo co to bylo, zkrátka něco, do čeho se přidá voda a ještě něco a ono to nakyne; a volal pán, že měl fólii protrhnutou a že měl protrhnutý i balíček, a protože tam u nich ten den pršelo a než vyndal Receptář ze schránky, hmota mu nabyla a slepila stránky; čert vem buchty, já si chci počíst, láteřil. (Dostal nový výtisk.) Takže jídlo v Receptáři máme a možná si to neuvědomili ani stálí čtenáři, ale letos jsme s ním už projeli hezký kousek naší republiky. Vydáváme totiž krajové speciality. Tudíž nabízíme recepty chodské (1), krkonošské (2), hanácké (3), slezské (5), jihočeské (6), valašské (7), českomoravské a horácké (8), slovácké (9), z Polabí a středních Čech (10) a Pošumavské (11), přičemž číslice v závorkách znamenají, ve kterém měsíci Receptář vyšel.
Že tam chybí duben a prosinec? Jistě, byly Velikonoce a budou Vánoce. Nemusíme přece na jídlo myslet pořád, taky bychom si měli od něj někdy odpočinout, ne?

0 komentářů:

Okomentovat