hover animation preload

Vydržíme do švestek?
Jiljí Záruba -

(Čtvrtek, 11. srpna 2011, 12.10 hod.) V zářijovém Receptáři vyjde rozsáhlý článek o slivoních. Někdo možná ohrne nos, o nějakých slivoních, pff, ale když zjistí, že slivoň je společný název pro švestky, slívy, jejich křížence a odrůdy, okamžitě zavětří, neboť švestky, to už je pojem. A to i mezi řidiči. Bacha, švestky! Znáte? Ve zmíněném článku však autor Miloslav Richter, takto odborník přes ovoce, nabízí patnáct fotografií patnácti odrůd slivoní, včetně jejich popisů, jak jsou odolné vůči chorobám, zejména proti obávané šarce, kdy dozrávají a jak je pěstovat. Jo, jedna odrůda se například jmenuje Jojo. Nebo jiné Čačanska lepotica či Čačanska nejbolja. Bodejť, pocházejí z bývalé Jugoslávie. Ale třeba Elena zní mnohoslibně, a přitom ji vyšlechtili v Německu.
Takže – vydržte do švestek, kupte si zářijový Receptář a pusťte se do švestek. Do čtení o nich a do jejich pěstování.

0 komentářů:

Okomentovat