hover animation preload

Ovoce jako křen
Jiljí Záruba -

(Pátek, 12. srpna 2011, 9.22 hod.) „Dědku, nevíš, kam jsem si položila brejle?“ ptá se v kuchyni paní domu, která zrovna zavařuje ovoce z vlastní zahrádky. Dědek ví, ale mlčí. Nechce přijít o legraci, až některé z obdarovaných dětí nebo vnoučat otevře sklenici domácí zavařeniny od babičky. Zavařuje se při devadesáti stupních Celsia, to by mohly vydržet skla i obroučky, žádný problém. S přicházejícím podzimem je tento způsob uchovávání ovoce aktuální, proto jsme se rozhodli v zářijovém Receptáři publikovat osvědčené čtenářské i nečtenářské rady, jak to dělat. Ale nejen zavařováním živ je člověk, také sušením a mražením. I to jsou totiž způsoby, jak zahradní plody vlastní píle uchovat po dlouhý čas čerstvé. Tedy jakoby čerstvé, prostě k jídlu. Ovšem to by nebyl Receptář, aby nepřinesl ještě něco navíc, a sice vyzkoušenou radu pana Kratochvíla, jak uchovávat ovoce s pomocí křenu. Je to tak jednoduché, až to děsí. No, však si to přečtěte – rada bude na straně 59 v zářijovém Receptáři.

0 komentářů:

Okomentovat