hover animation preload

Jak vyznat lásku prašivce
Jiljí Záruba -

(Pátek, 15. července 2011, 16.27 hod.) Bývá mnou v redakci pohrdáno, neboť houbám, které jsou všechno možné jen ne hříbky, klouzci, křemenáči, kozáci či lišky, říkám souhrnně prašivky. A to někteří nejmenovaní kolegové těžce nesou, protože většinu z těch všech možných i nemožných hub sami nejen sbírají, ale také konzumují. A nedosti na tom, ještě o nich píší do Receptáře. Tak například v srpnovém Receptáři budou na dvoustraně 34-35 čirůvky. Autor článku, náš dlouholetý spolupracovník Ivan V., si, považte, dovoluje tvrdit, že čirůvky (ale taky ryzce a holubinky) jsou chutnější než hřiby smrkové. Použil dokonce výraz daleko chutnější. Jako že hřiby by jedl pouze v případě, kdy by nenašel nic jiného. Ale dobře - jsem tolerantní, ať si každý jí, co uzná za vhodné, je to jeho žaludek i jeho pozadí, ať si třeba udělá jídlo podle jednoho ze tří receptů, které jsou k článku přiloženy, a to ledvinky na zelánkách, májová polévka a sekaná z čirůvek. Přičemž název polévky by mohl být matoucí. Co s ní teď v srpnu? Tedy až Receptář vyjde, bude srpen. A že prý májová. Ale ouha, jde o čirůvku májovou, které podle receptu potřebujeme bratru 300 g...
A ještě v tom článku bude vyznání lásky čirůvce zelánce. Fakt. Ale to si přečtěte sami. Prašivky nejsou moje hobby.

0 komentářů:

Okomentovat