hover animation preload

Je to jako míchat jedy?
Jiljí Záruba -

(Pondělí, 28. března 2011, 14.07 hod.) Rubriku Dobrou chuť má Receptář odnepaměti. Publikuje v ní recepty, podle kterých lze vařit, péci a vůbec připravovat jídla. Zajímalo by mě, kdo je vymýšlí a jak. To se člověk postaví k plotně a řekne si: „Tak, teď něco uklohním. Dám tam třeba tohle, a tohle, a ještě tohle, a tady mi něco upadlo na zem, šup tam s tím taky.“ A pak to nenápadně naservíruje rodině, aby zjistil, co to s ní udělá? Anebo se takový receptový vymýšleč posadí nad papír, vezme si k ruce seznam potravin a jejich vlastností a podle vzorců vypočítá a seřadí ingredience a určí postup, vydá to v kuchařce a pak v novinách sleduje černou kroniku, jestli někde neudělal chybu? Mnohé čtenářky Receptáře uvádějí, že recepty, které nám posílají, dědí od svých rodičů, ba prarodičů. No jo, jenže i tyhle recepty musel někdo vymyslet.
Když uvážíme, že v jednom vydání je v průměru deset receptů a Receptář vychází dvacet let, pak to dá dohromady úctyhodných 2400 jídel. To už je pěkná obezita. A v dubnovém Receptáři, který se začne od čtvrtka nebo od pátku prodávat, není deset, ale dvacet receptů a vloni a předloni jsme měli recepty i v rubrice Atlas a vydali jsem asi desítku speciálů s recepty, takže té bašty muselo být o hodně víc...
A pak by mě taky zajímalo, jak se míchají jedy. Ale hlavně - jak a na kom se zkoušejí.

0 komentářů:

Okomentovat